Home Gospodarstvo U planu povezivanje javnog prijevoza sa željeznicom, te povećanje vrtičkih kapaciteta

U planu povezivanje javnog prijevoza sa željeznicom, te povećanje vrtičkih kapaciteta

Građani koji putuju vlakom više neće ovisiti samo o autobusnoj liniji za prijevoz do glavnog grada. Istaknuta je važnost obavljanja predškolskog odgoja u malim mjestima

PODIJELITE

Voditelj odsjeka za promet iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice Matija Majdak na današnjoj se tiskovnoj konferenciji osvrnuo na reorganizaciju javnog prijevoza na području grada. Arijana Mataga Tintor, voditeljica odsjeka za predškolski odgoj, Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport govorila je o važnosti predškolskog odgoja te povećanoj potrebi za istim.

Ključ reorganizacije je povezivanje sa željeznicom

Kako smo već izvijestili, studiju je izradio Fakultet prometnih znanosti, a osnova reorganizacije gradskog i prigradskog prijevoza leži na povezivanju sa željeznicom.

– Namjeravamo uvesti neke nove linije za povezivanje sa željeznicom. Tako građanima omogućujemo alternativne pravce da mogu doći na brži i jeftiniji način do Zagreba. Naši građani koji će dolaziti na terminal u Velikoj Gorici neće više ovisiti samo o autobusnoj liniji za prijevoz do glavnog grada – kazao je Matija Majdak.

Povećan interes za upise u vrtiće

Kako su iz Grada primijetili povećanu potrebu upisa djece u vrtiće, te su u suradnji s vrtićima odlučili poradili na povećanju kapaciteta. Naime, proračunska stavka za predškolski odgoj povećana je za dodatnih 3 milijuna kuna.

– Veseli nas činjenica da ove godine otvaramo dva nova vrtića, jedan u Selnici Šćitarjevskoj i drugi u Lukavcu. Važno je da se u malim mjestima obavlja predškolski odgoj jer su to mjesta koja obogaćuju život tih naselja – zaključila je Arijana Mataga Tintor, voditeljica odsjeka za predškolski odgoj, Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport.