Home Kultura U petak otvorenje izložbe radova s prve likovne kolonije posvećene Dragutinu Trumbetašu

U petak otvorenje izložbe radova s prve likovne kolonije posvećene Dragutinu Trumbetašu

Izložba ostaje otvorena do 9. lipnja

PODIJELITE

Društvo žena Velika Mlaka ove godine slavi 50. obljetnicu svog djelovanja, a tim povodom su u subotu, 29. travnja 2023., organizirali manifestaciju nazvanu “Velika Mlaka Dragutinu Trumbetašu”. Ova manifestacija također je bila prigoda za obilježavanje pete godišnjice smrti poznatog velikomlačkog umjetnika Dragutina Trumbetaša. Program manifestacije sastojao se od likovne kolonije i poetsko-glazbenog recitala posvećenih Trumbetašu, a sve je organizirala Udruga umjetnika SPARK.

Radovi nastali na toj koloniji sada će postati dio izložbe koja će biti otvorena za posjetitelje u petak, 26. svibnja 2023., s početkom u 19 sati u Galeriji Trumbetaš, smještenoj u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Na likovnoj koloniji, koja je bila posvećena Dragutinu Trumbetašu, sudjelovalo je tridesetak slikara iz različitih dijelova Hrvatske. Okupili su se zahvaljujući Katici Trumbetaš, koja je bila ključna osoba u organizaciji. Slikari su stvarali svoja djela u prekrasnom parku s pogledom na kapelu svete Barbare. Likovnoj koloniji prisustvovala je i udovica velikog umjetnika, Sidonija Trumbetaš, dugogodišnja članica Društva žena Velika Mlaka, zajedno sa svojom kćeri Katarinom.

Izložba ostaje otvorena do 9. lipnja.