Home Izdvojeno U Noći muzeja poslušajte priče i koncerte te sami izradite nakit

U Noći muzeja poslušajte priče i koncerte te sami izradite nakit

PODIJELITE

U Hrvatskoj se sutra po 11. put održava Noć muzeja. Od 18 sati pa sve do 1 sat iza ponoći, muzeji diljem Hrvatske otvaraju svoja vrata i pružaju besplatno razgledanje postava.

I Muzej Turopolja sudjeluje u ovoj kulturnoj manifestaciji koja svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Od 18 sati do ponoći možete razgledati stalni postav i izložbu ‘Pogled u svjetlost’ koja govori o 40 godina Folklornog ansambla Turopolje.

Od 18 do 19 sati Andreja Krenek će Pričati priče. Od 19 do 20 sati te od 21 do 22 sata možete sudjelovati u likovnoj radionici. U međuvremenu, od 20 do 21 sat poslušajte koncert učenika Umjetničke škole Franje Lučića.Bozicni-koncert-umjetnicka-skola-6.jpg

U 21 sat Zlatko Odrčić vodit će radionicu izrade nakita. Dva sata prije ponoći puštat će se projekcije etno filmova, a posljednji sat Noći muzeja u Muzeju Turopolja, FA Turopolje održat će koncert.

U ovu manifestaciju uključile su se i druge kulturne ustanove iz naše Županije i to iz Dugog Sela, Vrbovca, Jastrebarskog, Samobora, Svetog Ivana Zeline, Kloštar Ivanića, Zaprešića, Brdovca i Šenkovca.

Kao i svake godine ZET će i ove godine besplatano prevoziti putnike u Zagrebu na relacijama do muzeja, no pojedine vožnje će ipak naplaćivati. -Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim, autobusnim linijama i uspinjači.-rekli su u ZET-u. Detalje možete pronaći na njihovim stranicama ZET-a.