Home Izdvojeno U Mraclinu održana promocija Turopoljskog leksikona

U Mraclinu održana promocija Turopoljskog leksikona

Riječ je o vrlo važnom izdavačkom poduhvata u povijesti Turopolja

PODIJELITE
Foto: Vlado Vinetić

Sinoć se na tradicionalnim Vidovim danima održalo predstavljanje Turopoljskog leksikona, najvažnijeg izdavačkog poduhvata u cjelokupnoj povijesti Turopolja.

Promocija je održana uz brojne goste iz Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža”, predvođeni svojim sadašnjim, ali i bivšim čelnicima, predstavnici javnog života, zainteresirana mraclinska i turopoljska publika kao i namjernici iz Zagreba uživali su u druženju i pokazali dobrodošlicu ovom važnom književnim izdanju.

Zahvalu članovima nacionalne leksikografske kuće dali su predsjednik KUD Dučec Matija Kos te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Tihomir Hubak, podsjetivši na podršku koju je projekt imao u Mraclinu. U ime Leksikografskog zavoda nazočnima se obratio glavni ravnatelj Zavoda, dr. sc. Bruno Kragić ukazavši na značaj regionalnih enciklopedijskih izdanja, piše Mraclin.hr.

Gošća je bila i suradnica Katja Matković Mikulčić, ravnateljica goričke Knjižnice i voditeljica goričkog Zavoda HAZU, koja je predstavila gabarite ovog kapitalnog djela, te drugi urednik, leksikograf Mladena Klemenčića, inače autor ideje o Leksikonu.

Okupljene je zabavljao zbor i tamburaški orkestar KUD-a Dučec.

Izvor: Mraclin.hr, Foto: Vlado Vinetić