Home Izdvojeno U Mraclinu najmlađi sadili drveće u čast obljetnice Konvencije o pravima djeteta

U Mraclinu najmlađi sadili drveće u čast obljetnice Konvencije o pravima djeteta

Najveći pomagači bili su najmlađa folklorna skupina KUD-a Dučec i lokalna djeca iz Mraclina

PODIJELITE

U Mraclinu se danas, u Parku Tomislava Hrkovca kod Zgrade sadilo drveće u znak obilježavanja tridesete godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta na Generalnoj skupštini UN-a. Kako samom događaju i priliči, najveći pomagači bili su najmlađa folklorna skupina KUD-a Dučec, lokalna djeca iz Mraclina i njihovi roditelji.

“Ovime smo željeli podržati razvoj naše djece. Bilo im je zabavno, sudjelovali su u iskopavanju i zakopavanju stabala, a zasadili smo crvenolisni javor i jarebiku.” Ova drveća su odabrali zato što su vrlo atraktivna i pogodna su za tlo ispred Zgrade u koje su ih smjestili. Ova drveća dodatno će ukrašavati šareni park. “Park je uređen, ali uvijek postoji još prostora za uređivanje. Trudimo se svake godine nešto posaditi, pa nadopunjujemo kada se nešto osuši.”, rekao nam je Matija Kos, predsjednik KUD-a Dučec, Mraclin.

Osim ovih drveća, djeca su zasadila i lukovice tulipana koji će procvasti na proljeće, a kako nam kaže Jelena Kos iz KUD-a Dučec, cilj je bio da na proljeće vide svoj cvijet koji je preživio zimu i koje će onda krasiti njihov park.

Stablo jarebike koje su posadili poklon je Damira Drvodelića, profesora na Šumarskom fakultetu u Zagrebu koji inače stanuje u Kurilovcu. “To je šumska voćarica, jako zanimljivo stablo. Nedavno je bila promocija i profesorove knjige Jarebika u Velikoj Gorici. Činilo nam se zanimljivo pa smo odlučili posaditi baš to stablo.”, dodao je Kos.