Home Izdvojeno U Mraclinu će se održati promocija knjige o povijesti i sadašnjosti mjesta...

U Mraclinu će se održati promocija knjige o povijesti i sadašnjosti mjesta uz kratki film

PODIJELITE
Foto: Mraclin.hr / Vlado Vinetić

Iduće nedjelje, 5. rujna u 18 sati, u Mraclinu će se održati promocija knjige “Mraclin – u srcu Turopolja” koja je zamišljena kao kraći pregled mraclinske današnjice. Uz knjigu će se održati i prezentacija kratkog filma “Mraclinski govor“. Riječ je o projektima kroz koje je Dučec premostio nepogode koje su nas zatekle u vremenu kad su nastajali – pandemiju korone i potres na banovinskom području – koje su privremeno obustavili druge oblike društvenog života i kulturnog djelovanja.

Bogato ilustrirana knjiga „Mraclin – u srcu Turopolja“ monografsko je izdanje posvećeno Mraclinu, njegovoj povijesti, ali i sadašnjosti. U tekstovima su obuhvaćene brojne teme: sve mraclinske udruge, vjerski i gospodarski život sela, povijest školstva u Mraclinu, mraclinsku baštinu i njeno čuvanje, tamburaše i tamburaške sastave, posebnosti mraclinskog govora i dosadašnje publikacije posvećene selu.

Želja je uredničkog tima, predvođenog glavnim urednikom, predsjednikom KUD-a Dučec Matijom Kosom, da ova publikacija bude svojevrsni prospekt našega sela, kompendij svih važnih, pa i reprezentativnih informacija koje možemo ponuditi zainteresiranom namjerniku, ali i da budućim Mraclincima ostavimo vjerodostojan dokument vremena u kojem je nastajala.“, navode iz Mraclina. Uz predsjednika Kosa, urednički tim čine Maja Mravec, Ratko Cvetnić i Josip Kos. Autorski tim obuhvaća 20-ak suradnika, autora tekstova i fotografija.”

Na promociji svi zainteresirani moći će kupiti knjižicu po promotivnoj cijeni. Promocija će se održati u u Parku Tomislava Hrkovca, a u slučaju lošeg vremena, događanje se seli na terasu NK Mraclin.