Home FRIK IZ KVARTA U kinu ‘Gorica’ besplatne matineje za umirovljenike

U kinu ‘Gorica’ besplatne matineje za umirovljenike

PODIJELITE

Kino Gorica odlučio je omogućiti našim starijim sugrađanima da jednom mjesečno besplatno pogledaju film. Svakog zadnjeg petka u mjesecu u Pučkom otvorenom učilištu održat će se filmska matineja. Projekcije će počinjati u 11 sati, a na programu će se naći najbolji svjetski filmski uradci.

– Nije u redu da oni koji su cijeli svoj radni vijek izdvajali za kulturu, ne mogu sebi priuštiti jednom mjesečno otići u kino. Stoga smo uz financijsku podršku Grada i Hrvatskog audiovizualnog centra pokrenuli ovaj projekt, kojim želimo filmsku umjetnost učiniti dostupnijom našim sugrađanima treće životne dobi – rekla je voditeljica kina ‘Gorica’ Vesna Gjurković.

muskarac kojeg su voljele

Ovoga petka će na Matineji za umirovljenike biti prikazan film ‘Muškarac kojeg su voljele’, u kojem je Catherine Deneuve vrhunski odglumila ulogu majke. Priča je to o Agnès koja se nakon neuspjelog braka vraća iz Afrike svojoj majci Renée, vlasnici kockarnice u Nici. Mlada se žena zaljubljuje u majčinog čovjeka od povjerenja, deset godina starijeg odvjetnika Mauricea, što će je odvesti u vrtlog mnogih dramatičnih događaja, a nakon svega i njezinog nestanka. Njezino tijelo nikad nije pronađeno, a trideset godina kasnije njezina majka Renée još uvijek pokušava dokazati Mauriceovu krivnju…