Home Izdvojeno U goričkom kinu pogledajte dokumentarni i avanturistički film

U goričkom kinu pogledajte dokumentarni i avanturistički film

PODIJELITE
foto: Ilustracija

U Kinu Gorica u sljedećih nekoliko dana imate priliku pogledati dva filma – jedan dokumentarni i jedan znanstveno-fantastični. Riječ je o filmovima “Putovanje vremenom – put života” i “Kula tmine”.

“Putovanje vremenom – put života” dokumentarni je film koji je u trajanju od 90 minuta režirao Terrence Malick. – Najljepši dokumentarac o svemiru ikad snimljen. “Prošlost, sadašnjost, budućnost. Svjedočite rođenju vremena”, putovanje počinje u trenutku Big Banga do današnjeg vremena, a nudi i mali uvid u budućnost svemira. Kroz niz nevjerojatnih prikaza pokušava dokučiti postanak našeg svemira, a s njim i apstraktnog pojma kakvo je vrijeme. Koristi se materijal koji je Malick skupljao punih 30 godina – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Film je na rasporedu u četvrtak, petak, subotu i nedjelju u 19 sati.

“Kula tmine” avanturistički, znanstveno-fantastični film koji je režirao Nikolaj Arcel, a glavne uloge tumače Idris Elba i Matthew McConaughey. – Postoje i drugi svjetovi osim našeg. Posljednji viteški ratnik, Roland Deschain nalazi se u vječitoj bitci s Walterom ODimom također poznatim i pod imenom Čovjek u crnom, odlučan spriječiti ga u uništenju Kule Tmine koja u ravnoteži održava kompletan naš univerzum. Film je snimljen prema bestselleru Stephena Kinga – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Film možete pogledati u četvrtak, petak, subotu i nedjelju u 21 sat.