Home Vijesti U goričkom kinu dva filmska naslova s hrvatskim potpisom!

U goričkom kinu dva filmska naslova s hrvatskim potpisom!

U tijeku je nagradna igra za oba filmska naslova. Dijele se po dvije ulaznice!

PODIJELITE

Danas su u goričko kino stigla dva nova filmska naslova i to ni više ni manje nego s hrvatskim potpisom! Riječ je o drami ‘Zora’ u režiji Dalibora Matanića, te dokumentarcu ‘Starac i roda’. U nastavku donosimo kratke isječke te raspored projekcija za oba naslova…

Zora

Novi igrani film jednog od najnagrađivanijih hrvatskih redatelja Dalibora Matanića dio je Trilogije sunca (Zvizdan, Zora i Suton).
Matijina i Ikina obitelj nepovratno je oštećena tragedijom koja im se nedavno dogodila i podijeljena je oko toga treba li ostati u dolini ili otići kako redom odlaze mještani zabrinuti nadirućim političkim ekstremizmom koji ih dijeli na odabrane i nepoželjne. Dok traje Matijin put od potpunog gubitka vjere do pronalaženja pravog sebe, zora koja obasjava dolinu otkriva da su suočavanje i borba jedino oruđe protiv traume i zla.

Raspored prikazivanja: 10., 11., 13. i 14. lipnja u 21 sat

Starac i roda

Prije dvadeset i osam godina, udovac Stjepan Vokić pronašao je rodu ranjenog krila. Spasio joj je život i nazvao je Malena. Otada njih dvoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća i ljetnih dana kada se Malenoj vraća njezin vjerni partner, Klepetan. Bez Stjepana, Malena sigurno ne bi preživjela zimu. A što bi Stjepan bez Malene?

Raspored prikazivanja: 11. i 14. lipnja u 19 sati

Podsjećamo kako ulaznice možete kupiti putem webshopa POU Velika Gorica.

No to nije sve! Kako to obično prakticiraju u Pučkom otvorenom učilištu, u tijeku je nagradna igra za oba filmska naslova. Dijele se po dvije ulaznice, stoga svakako popratite njihovu facebook stranicu i zaigrajte, možda baš vi budete sretne ruke!