Home Gospodarstvo U Gorici počela svijetliti ekološka javna rasvjeta

U Gorici počela svijetliti ekološka javna rasvjeta

PODIJELITE

Grad Velika Gorica započeo je realizaciju prve faze projekta energetski učinkovite javne rasvjete, tijekom koje će se zamijeniti 370 dotrajalih energetskih neučinkovitih uličnih svjetiljki.

LED Rasvjeta (14)-Grad Velika Gorica je krenuo s obnovom javnih puteva i trgova, u sklopu čega će se urediti i javna rasvjeta. U skladu sa svjetskim trendovima rasvjeta mora zadovoljiti ekonomske ali i ekološke standarde.- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Projekt vrijedan više od 2 milijuna kuna realiziran je uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je sufinancirao 40 posto novca.
-U suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost postavili smo 370 novih led rasvjetnih tijela, na najfrekventnijim prometnicama u gradu- dodao je Barišić.

GRAD ĆE UŠTEDJETI 186 TISUĆA KUNA

Na modernizaciju javne rasvjete do sada je potrošeno 340 tisuća kuna, što i nije puno uzmemo li u obzir da će grad samo u prvoj godini korištenja uštedjeti 186 tisuća kuna proračunskog novca. Nova rasvjeta trebala bi povećati sigurnost svih sudionika u prometu, dok će noću stvoriti ugodan osjećaj boravka na javnim površinama.

LED Rasvjeta (11)

-Spremni smo uložiti velika sredstva u uvođenje led rasvjete u sva naselja našega grada, time želimo podignuti kvalitetu života stanovnika. Proteklih noći mogli ste vidjeti da je puno ugodnije i sigurnije šetati gradom, a biti će i jeftinije zahvaljujući novoj led rasvjeti.- poručio je gradonačelnik.

[gmedia id=64]