Home Najave U fokusu policijske vikend akcije ovoga puta su – mladi u prometu!

U fokusu policijske vikend akcije ovoga puta su – mladi u prometu!

Tijekom provođenja nadzora alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka policija / PUZ

Tijekom vikenda, od 10. do 12. rujna 2021. godine, na području PU zagrebačke provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“.

– Akcije se provode s ciljem povećanja sigurnosti na cestama te ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti kroz posebnu brigu s ciljem suzbijanja rizičnih ponašanja mladih u prometu – kazali su iz policije

Tijekom provođenja nadzora alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se provoditi sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća. Naročito će se pažnja obratiti na činjenje najtežih prekršaja, od strane ili na štetu djece i maloljetnika. Ujedno, sankcionirat će se i ostali prometni prekršaji kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.