Home Vijesti U dva dana kažnjavani biciklisti jer se nisu kretali biciklističkom trakom

U dva dana kažnjavani biciklisti jer se nisu kretali biciklističkom trakom

Cilj ove policijske akcije bilo je poštivanje prometnih propisa od strane svih sudionika prometa

PODIJELITE
Foto: Ilustracija

Vožnja i ponašanje u prometu vozača i pješaka neiscrpan je izvor rasprava u gradu. Podaci preventivno represivne akcije nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala koje je provela gorička policija pokazuju kako biciklisti i dalje čine mnogo prekršaja.

Naime, u dva dana je zaustavljeno i upozoreno petero biciklista koji se nisu kretali biciklističkom trakom. Prekršaji vozača motocikala i mopeda nisu zabilježeni. Tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika.

Policija smatra kako je povećanje broja biciklista u prometu jedan od razloga zašto je potrebno usmjeriti posebnu pozornost u vožnji. “Tijekom provođenja nadzora posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala. Naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.”, govore nam iz policije.

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.