Home Izdvojeno U Domu zdravlja žele otvoriti novu ginekološku i stomatološku ordinaciju

U Domu zdravlja žele otvoriti novu ginekološku i stomatološku ordinaciju

U Domu zdravlja Velika Gorica trenutno rade tri ginekologa, a potrebno ih je šest. Sada prikupljaju potpise novih pacijentica i pacijenata kako bi se mogli prijaviti na natječaj

PODIJELITE

Dom zdravlja u Velikoj Gorici samo što nije spreman za otvaranje nove ginekološke i stomatološke ordinacije. Trenutno u prizemlju Doma zdravlja traju upisi novih pacijenata za obje ordinacije. Upisi se vrše radnim danom od 12 do 17 sati, a subotom od 9 do 12 sati, a više informacija o tome možete saznati na porti ustanove. U Domu zdravlja Velika Gorica trenutno rade tri ginekologa, a potrebno ih je šest.

Kako nam govori voditeljica ispostave Doma zdravlja, Ljubica Zrno, da bi došlo do otvaranja ambulanti potrebna je prijava na natječaj HZZO-a, a prikupljanje potpisa pacijenata je još jedan od uvjeta koji trebaju ispuniti. “Za svaki tim koji se planira otvoriti je potrebna četvrtina od normativa. Za ginekologiju je to 1500 pacijentica, a za stomatologiju 550 pacijenata. To je minimum potpisa, bez toga ne možemo i zato pozivamo naše građanke i građane da se upišu.”, govori Zrno.

Tek s tim brojem potpisa se Dom zdravlja može prijaviti na natječaj HZZ-a za koji još ne znaju kada će biti raspisan. Ako se ne prikupi dovoljno potpisa neće biti ispunjeni uvjeti pa će se čekati idući natječaj. Zrno se nada da do toga neće doći.

“S prikupljanjem potpisa smo krenuli u ponedjeljak 9. siječnja. Čim smo saznali da imamo prostore, odmah smo prionuli prikupljanju. U našem gradu je mnogo žena, a i doseljavaju se mnoge mlade obitelji pa je normalno da imaju ginekologa u mjestu u kojem žive. Želimo im to i omogućiti.”, zaključuje Zrno uz veliku nadu da će se nove ordinacije otvoriti te da će se zaposliti novi djelatnici. Otvaranje novih ambulanti svakako bi poboljšalo zdravstveni standard u našem gradu, ali i pružilo odgovor na sve veći broj stanovnika.