Home Izdvojeno Turopoljski skauti za Tihicu i Boranku

Turopoljski skauti za Tihicu i Boranku

Udruga skauta „Tur“ u subotu organizira 7. memorijal „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“ u spomen na hrvatskog branitelja i izviđača, Tihomira Tomašića – Tihicu

PODIJELITE

Turopoljska udruga skauta „Tur“ u subotu organizira 7. memorijal „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“ u spomen na hrvatskog branitelja i izviđača, Velikogoričanina Tihomira Tomašića – Tihicu, pogubljenog u Domovinskom ratu na Vukovarskoj Ovčari.

Na prijašnjim memorijalima sudjelovalo je oko 250-300 sudionika i organizatora, skauta iz petnaestak izviđačkih i skautskih udruga od Osijeka, Koprivnice, Zagreba do Karlovca i Duge Rese, učenika osnovnih škola s područja grada i članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada, ističu u udruzi skauta Tur.

Memorijal se održava u sklopu Dječjeg tjedna koji naglasak ove godine stavlja na rekreaciju, mobilnost i zdrav način života, a turopoljski skauti ovogodišnjom su manifestacijom odlučili podržati najveću  volontersku akciju pošumljavanja opožarenih područja u Hrvatskoj, “Boranku”.

Članovi Turopoljske udruge skauta „Tur“ sa svojim će partnerima sudjelovati u pošumljavanju 20. i 21. listopada. “Stoga ćemo i ovogodišnji memorijal usmjeriti prema Boranki, prikupljanjem donacija za sudjelovanje velikogoričkih izviđača u pošumljavanju te radnim nazivom memorijala „S Tihicom na Boranku“, poručuju skauti.