Home Zanimljivosti Turopoljska udruga skauta priprema se za ljetno logorovanje

Turopoljska udruga skauta priprema se za ljetno logorovanje

PODIJELITE

S obzirom da su počeli ljetni školski praznici, bliži se i logorovanje. U slijedećim danima skauti će imati sve više posla oko pripremnih aktivnosti. Sve je više poznatih detalja, a i program je svakog dana sve bolje popunjen. Logorovanje je organizirano u suradnji s Mjesnim odborom Cerovski Vrh te uz najavljenu pomoć lokalnog vatrogasnog društva. Sudjelovati će oko pedeset članova udruge, a programski će, uz razvijanje usvojenih skautskih vještina, upoznati floru i faunu kraja, život sela i reciklirano imanje udruge ZMAG u Vukomeriću.

Članovi Turopoljske udruge skauta ove su subote sudjelovali na vatrogasnom natjecanju u Kučama, a za to je vrijeme dio njihovih predvodnika provjeravao opremu za predstojeće logorovanje. Predvodnici su pregledali šatore, popravili i popisali dio opreme.
– Dio prehrane i namirnica već je osiguran za logorovanje na Cerovskom vrhu. Dio šatora u uporabi je već desetak godina, pa je trebalo zamijeniti dotrajale dijelove. Sve to u subotu su, za vrijeme vatrogasnog natjecanja, u dvorištu Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, obavili predvodnici jata i patrola. Predstoji još naoštriti sjekire i pile, prirediti vodovodne instalacije, provjeriti ispravnost ležaljki i prirediti vatrište. – navode na svojim stranicama.

Izvor: http://io-tur.hr/ / Alen