Home Izdvojeno Turopolje na dlanu: Turistima dostupna mobilna aplikacija grada i okolice

Turopolje na dlanu: Turistima dostupna mobilna aplikacija grada i okolice

PODIJELITE

Turiste na proputovanju kroz velikogoričko područje od sada vodi  i virtualni turistički vodič putem mobilne aplikacije “Touropolje”. Aplikcija Turističke zajednica grada Velike Gorice kroz glasovni vodič donosi priču o turopoljskim znamenitostima, različite fotografije, karte te informacije o događanjima, smještaju, gastronomskoj ponudi i novostima iz turističkog ureda.

Vodič je u prvoj fazi obradio pet najprepoznatljivijih turopoljskih znamenitosti: Arheološki park Andautoniju, dvor Modić-Bedeković, Lukavec-grad, kapelu Sv. Barbare te Muzej Turopolja. Za svaku navedenu znamenitost kroz glasovni zapis posjetitelje vodi virtualni vodič, zanimljiv tekst o znamenitostima te fotografije. Posjetitelje koji se zateknu na ovim lokacijama do Vodiča vode i QR kodovi postavljeni na turističkim informativnim pločama.

Kako bi se sve te znamenitosti jednostavnije pronašle, vodič Touropolje koristi široko prihvaćenu Google Maps tehnologiju prikaza karte u koju je upisano gotovo stotinu turopoljskih točaka od interesa koje su podijeljene prema kategorijama, od smještajnih kapaciteta do gastronomske ponude, kao i razrade turističkih lokacija od drvenih kapela, crkava i poznatih znamenitosti u Velikoj Gorici.

Mobilni turistički vodič Touropolje dostupan je preko internetske adrese www.touropolje.com, a uskoro će se pojaviti na GooglePlay-u i iTunes-u kao zasebna aplikacija za preuzimanje za prijenosne uređaje. Upravo je online rješenje s prilagodbom za sve zaslone, kako mobilne smartphone uređaje, tablete tako i računala, posebnost Vodiča kojemu je moguće pristupiti bez potrebe za preuzimanjem i instalacijom na uređaju. Sav sadržaj vodiča Touropolje je besplatan te prikazan na hrvatskom i engleskom jeziku.