Home Gospodarstvo Turistička zajednica Zagrebačke županije dobila još jedno priznanje za održivi turizam

Turistička zajednica Zagrebačke županije dobila još jedno priznanje za održivi turizam

PODIJELITE

Visoka delegacija UNWTO je za vikend podržala napore Turističke zajednice Zagrebačke županije prema održivom turizmu i čestitala na dobivenom Green Destinations certifikatu. Posjet županiji organizirala je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović, predstavivši održive koncepte i napore koje Županija ulaže u ostvarenje održive ponude svoje destinacije.

Gosti su posjetili Vinariju Korak na Plešivici, gdje su upoznati s eno i gastro ponudom. U elegantnom ambijentu restorana s Michelinovom zvjezdicom, predstavnici UNWTO imali su priliku uživati u vrhunskoj gastronomiji koja njeguje lokalne namirnice, ali istovremeno i čuva okoliš. “Zagrebačka županija nije samo destinacija, već pravo iskustvo za sve ljubitelje putovanja koji cijene održivost”, istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

“Dobitak brončanog Green Destinations certifikata samo je potvrda našega dugogodišnjeg rada u očuvanju okoliša, kulture i gastronomske baštine, no svjesni smo da je održivost stalno ulaganje i u podizanje svijesti i kvalitete održive ponude, na čemu neprestano radimo.”, zaključuje Alilović.

Posjet visoke delegacije UNWTO Zagrebačkoj županiji naglašava njezinu ulogu kao primjera održivosti u turističkom svijetu, a ujedno je to i dodatno priznanje dosad uloženom trudu i radu Turističke zajednice.