Home Izdvojeno Tri nova filma stigla na platno goričkog kina

Tri nova filma stigla na platno goričkog kina

Filmovi "Patuljci uzvraćaju udarac", "Sav novac svijeta" i "Gazda: Početak" na rasporedu su u večernjim terminima.

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Kino Gorica od danas ima novi raspored projekcija. Čak tri filma prikazivat će se na platnu goričkog kina u sljedećih sedam dana – “Patuljci uzvraćaju udarac”, “Sav novac svijeta” te “Gazda: Početak”.

“Patuljci uzvraćaju udarac” je animirani, sinkronizirani film koji su u trajanju od 89 minuta režirali Peter Lepeniotis i Shelly Shenoy. – Ni vrtni patuljci više nisu ono što su nekad bili. Kada djevojčica Chloe otkrije da u njezinoj novoj kući vrtni patuljci nisu ono što se činilo da jesu, mora odlučiti kako postupiti. Patuljci se naime bore protiv zločestih Troggsa koji stižu iz druge dimenzije – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Film je na rasporedu danas, sutra, u subotu, utorak i srijedu u 18 sati te u nedjelju u 18 i 30 sati.

“Sav novac svijeta” je krimi drama koju je u 135 minuta režirao Ridley Scott. Glavne uloge u filmu tumače Mark Wahlberg, Michelle Williams i Christopher Plummer. – Priča prati mladog 16-godišnjeg Johna Paula Gettyja III koji je otet, a njegova majka Gail pokušava uvjeriti njegovog djeda, milijardera Gettyja, ujedno najbogatijeg čovjeka na svijetu, da plati otkupninu. Kad stari Getty odbije, otmičari postanu brutalni. U utrci između života i smrti, pitanje je hoće li prevladati ljubav prema unuku ili prema novcu? – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Film je na rasporedu danas, u subotu, utorak i srijedu u 20 sati.

“Gazda: Početak” je dokumentarni film koji je režirao Dario Juričan. – Ovo je drugi film iz serijala Gazda i bavi se radostima hrvatske privatizacije i tranzicije. Ekipa filma ovaj put je snimila uspon hercegovačkog tajkuna Miroslava Kutle. Autori su opet, kao i u Gazdi, napravili prilično tečan i jednostavan film iako su svjedočanstva koja su snimila zastrašujuća. Film ukupno ima 40-ak sugovornika, uključujući i autore prvih zakona o privatizaciji za koju danas Borislav Škegro tvrdi da nije bila pljačka. Secirajući preuzimanje 174 tvrtke Kutline Globus grupe, autori barem na njegovom primjeru dokazuju potpuno suprotno – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Film je na rasporedu sutra u 20 sati i u nedjelju u 20 i 30 sati.