Home Crna Kronika U tri dana akcije policija zabilježila više od tisuću prometnih prekršaja

U tri dana akcije policija zabilježila više od tisuću prometnih prekršaja

PODIJELITE

Od 19. do 21. siječnja u noćnim satima na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija. Policijski djelatnici pojačano su nadzirali sudionike u prometu i njihovo (ne)poštivanja prometnih propisa, ponajviše takozvane „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, vožnje nekorištenja sigurnosnog pojasa te nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1497 prometnih prekršaja, od čega 152 prekršaja vozača s alkoholom ili odbijanja alkotestiranja, 770 prekršaja nepropisne brzine, 71 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 46 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 458 ostalih prekršaja.

Najviša zabilježena koncentracije alkohola bila je kod vozača nedaleko Zaprešića. – U nedjelju, 21. siječnja  oko 13 sati u Brdovcu u Ulici Ilije Gregorića, 50-godišnjak je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom te je upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija od 2,37 g/kg alkohola u organizmu – rekli su u PUZ-u.