Home Izdvojeno Traju prijave za gastro etno biciklijadu u Čiču

Traju prijave za gastro etno biciklijadu u Čiču

PODIJELITE

Čički enturzijasti i rekreativci pripremaju se za 2. Gastro etno biciklijadu koja će kroz NOvo čiče i okolicu, uz finu papicu, startati u nedjelju, 19. svibnja.

Rekreativna vožnja kreće iz Etno naselja Novo Čiče u 13 sati, a sudionici će na dva kotača proći relacijom Novo Čiče- Lazina Čička- Črnkovec- Lekneno- Strmec Bukevski- Obed- Bukevje- Čret Posavski- Ribnica- Jagodno- Novo Čiče.

“Staza je duga 24 kilometra, a trajanje vožnje predviđeno je na 1 sat i 40 minuta uz odmor nakon deset kilometara”, kaže predsjednik KUD-a Čiče, Stipo Duvnjak koji dodaje kako je kotizacija po sudioniku 25 kuna, a što uključuje bon za hranu i piće, tombolu te naljepnicu za bicikl.

Po povratku rekreativaca u Etno naselje organizirano je zajedničko druženje svih sudionika uz bogatu gastronomsku ponudu; turopoljskog odojka kojeg je donirala Plemenita opčina turopoljska, gulaš, turopoljsku kotlovinu te već tradicionalni specijalitet Čičana- šarane na rašljama.

Uz to, djeca će se natjecati na poligonu za bicikle te onog najspretnijeg za nagradu očekuje bogate nagrade, a pored te predviđene su nagrade i za najmlađeg sudionika, najstarijeg sudionika, nagrada za najstariji bicikl i za najzgodniju sudionicu biciklijade.

Što još čekate, prijavite se brzo i jednostavno klikom ovdje