Home FOTO VIJEST Tomislav Galeković Brko u Mraclinu predstavio zbirku “Pedeset”

Tomislav Galeković Brko u Mraclinu predstavio zbirku “Pedeset”

Stara Zgrada bila je premala da svi zainteresirani nazoče obljetničkoj promociji, ali je zato poslije svečane promocije na Jančetovom gruntu bilo dovoljno mjesta

PODIJELITE
Foto: mraclin.hr/Vlado Vinetić

Tomislav Galeković Brko jučer je u svom Mraclinu obilježio 50 godina života i 35 godina umjetničkog rada. Stara Zgrada bila je premala da svi zainteresirani nazoče obljetničkoj promociji zbirke “Pedeset”, kako izvještava mraclin.hr, ali je zato poslije svečane promocije na Jančetovom gruntu bilo dovoljno mjesta.

Službeno predstavljanje započelo je mraclinskom himnom, pjesmom “Mraclin, selo milo”, u izvedbi Ženske vokalne skupine Dučeca s voditeljem Antunom Kottekom, za koju je tekst napisao upravo Brko (glazba Ivica Đuričić). O samoj zbirci – koju je objavio skradinski ogranak Matice hrvatske – govorili su članovi uredništva, gg. Marinko Šišak, Stipo Bilić i Vedran Kukavica. Uglazbljene Brkine stihove izvodili su mraclinski tamburaški sastavi Alibi i Lajbeki te gorički glazbenik i tekstopisac Siniša Belošević – podsjetivši na neke uspješnice, nažalost zamrlog, goričkog festivala, a nekoliko pjesama pred zahvalnom publikom u svom je prepoznatljivom stilu odrecitirao i sam autor.

Poseban obol priredbi dali su Brkini posebni gosti – Društveni orkestar Hrvatskog glazbenog zavoda, s voditeljem akademikom Zoranom Juranićem – koji su izveli kraći koncert s djelima klasičnoga repertoara. Bio je to konačni izlazak orkestra iz prisilne pandemijske izolacije, što se osjetilo u iznimnoj energiji s kojom su glazbenici HGZ-a, nakon više od dvije godine, ponovo stali pred publiku. I to publiku u kojoj je bilo podosta profesionalnih muzičara.

Na kraju priredbe Tomislav Galeković Brko zahvalio je svima koji su pridonijeli tiskanju ove zbirke i organizaciji promocije, a da budemo iskreni, ni prigodna prodaja njegove knjige nije podbacila.

Vrlo ugodna, na momente i prava navijačka atmosfera, koja se stvorila na službenom dijelu sinoćnjeg programa, bez ostatka se prelila i na domjenak što ga je autor u suradnji s Dučecom, Ženskim društvom Anđele Lovreković i brojnim sponzorima priredio na Jančetovom gruntu. Uz bogat švedsko-turopoljski stol i raspoložene mraclinske tamburaše, te raspjevane i rasplesane goste, začas su stigli sitni sati…