Home Izdvojeno U tijeku vikend akcija goričke policije

U tijeku vikend akcija goričke policije

Provest će se preventivno represivna akcija „nadzor vozača na alkohol + nadzor brzine kretanja vozila

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Tijekom noćnih sati od 20,00 do 04,00 sati, provesti će se preventivno represivna akcija „nadzor vozača na alkohol + nadzor brzine kretanja vozila“ na području Policijske postaje Velika Gorica.

Akcija će se provesti sukladno planu Policijske uprave zagrebačke na gradskom području grada Velike Gorice, sa okolnim mjestima, gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja sudionika u prometu. Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača, tj., ne upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, pridržavanja brzine kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i ne korištenje za vrijeme upravljanja vozilom mobilnog uređaja, jer ne poštivanje tih propisa su jedan od najvećih uzročnika prometnih nesreća, kao i sa smrtno stradalim osobama i teško ozlijeđenim osobama.

Policija apelira na vozače da poštuju prometne propise. Posebno opominju vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, da pripaze na ograničenja brzine kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa i  da koriste mobilni uređaj za vrijeme upravljanja vozilom, u cilju smanjenja prometnih nesreća.