Home Rekreacija Svjetski kup kao početak sezone za plesače SPK Vega

Svjetski kup kao početak sezone za plesače SPK Vega

Svi oni koji se žele pridružiti ovim mladim sportašima i okušati se u ovoj sportskoj grani, sad je pravo vrijeme jer su upisi u tijeku

PODIJELITE

Plesači Plesnog kluba Vega iz Velike Gorice su prošlog vikend sudjelovali na svjetskom kupu u akrobatskom rock ‘n’ rollu u Villachu. U sedam kategorija borilo se gotovo tisuću natjecatelja, a među njima i naši plesači Vita Tot i Noa Goleš te Ema Tot i Andrija Fabijančić.

Vita i Noa su se odličnim početkom plasirali direktno u polufinale u kategoriji Children. Međutim tamo su doživjeli malu pogrešku pa na kraju završili svoje natjecanje na 11. mjestu. “Koreografija je potpuno nova i zahtjevna. U jednom trenutku smo izgubili kontakt i to je bilo dovoljno da nam suci uzmu 5 bodova. Da nije bilo toga, vjerojatno bi ušli u finale, ali sve je to sport.” – prokomentirala nam je Vita.

Ema i Andrija su natjecanje završili na 14. mjestu u kategoriji Juniors. Za ovaj svjetski kup pripremali su se mjesec dana, no nažalost, nisu uspjeli.

Unatoč rezultatima koji su slabiji od očekivanog, trener je na svoje plesače jako ponosan. Iako smo pucali na bolji rezultat nismo nezadovoljni. Oba para su pokazala izniman napredak i da se nisu dogodile te greške ostvarili bi svoj cilj. Izuzetno sam ponosan na njih jer opako konkuriraju moćnim parovima koji se trenutno drže na vrhu.”, govori Tomo Vega, trener. Za dva tjedna imaju novu priliku u Krakowu.

Svi oni koji se žele pridružiti ovim mladim sportašima i okušati se u ovoj sportskoj grani, sad je pravo vrijeme jer su upisi u tijeku. Za više informacija posjetite www.vega.com.hr ili nazovite 098 95 85 999.