Home Izdvojeno Na Svjetski dan kazališta 70. izvedba “I živjele su sretno”

Na Svjetski dan kazališta 70. izvedba “I živjele su sretno”

Predstava je ušla u treću sezonu igranja, a pristižu i nove ponude za gostovanja

PODIJELITE

Na Svjetski dan kazališta Scena Gorica svoju je publiku počastila izvedbom predstave u vlastitoj produkciji „I živjele su sretno“. Bila je to ujedno i 70. izvedba ove domaće predstave koja je ušla u svoju treću sezonu igranja. „Predstava je živ organizam i kazalište je divna stvar jer sve predstave rastu i razvijaju se, imaju svoj životni put. Mi smo još uvijek na vrhuncu i mislim da treba proći još puno vremena da ova predstava prestane živjeti. Interesa ima, mi guštamo na sceni i drago nam je zbog toga“, govori nam umjetnička voditeljica, Scene Gorica, glumica Mija Krajcar koja igra jednu od uloga nesretnih princeza.

Publika na izvedbi brojna i vrlo zadovoljna. Zadovoljna je i ravnateljica Pučkog učilišta Anita Pišković koja je predstavu pogledala već barem tri puta. „Scena Gorica već se etablirala na hrvatskoj kazališnoj sceni. U zadnje četiri godine osvojili smo brojne nagrade na raznim festivalima, a ovo nam je sigurno jedna od najuspješnijih predstava za odrasle koju smo postavili u zadnje četiri godine“, zaključuje Pišković.

Dodajmo kako je tekst Nine Horvat režirala Frana Marija Vranković, a u naslovnim ulogama pojavljuju se Jelena Hadži – Manev (Trnoružica), Mia Krajcar (Pepeljuga), Katarina Baban (Snjeguljica) te Selma Mehić (Bezimena)