Home Izdvojeno Svečano obilježeno veličanstvenih 100 godina mraclinske škole

Svečano obilježeno veličanstvenih 100 godina mraclinske škole

PODIJELITE

Prošlog tjedna je u Društvenom domu u Mraclinu prigodnom školskom svečanošću proslavljeno velikih 100 godina od izgradnje školske zgrade, Škole. Uvodne točke proslave imali su tamburaški orkestar i vokalna skupina KUD-a Dučec.

Okupljenima se obratio školski ravnatelj, g. Damir Bedić, zahvalivši svim bivšim i sadašnjim djelatnicima i učenicima mraclinske škole koji su se ugradili u njenu stoljetnu povijest, kao i svima koji sudjeluju u obilježavanju ove obljetnice, pišu na mraclinskom portalu.

U programu su sudjelovali i učenici područne škole kroz koji ih je vodila učenica IV. razreda Mia Mravec. Kombinacija malih dramskih i glazbenih točaka razveselila je publiku. Na kraju priredbe Mia Mravec pročitala je pozdravno pismo bivše učenice škole, sestre karmelićanke Ilijane Terezije Cvetnić, koje je nagrađeno toplim i dugim aplauzom.

Nakon toga je u školi župnik Đuro Sabolek zazvao Božji blagoslov na sve koji zalaze pod krov škole. Na priredbi je najavljena promocija male monografije Škole i izložba koju je pod vodstvom Matije Kosa, te u suradnji sa školom i POT-om, osmislio Dučecov urednički tim Maja Mravec, Josip Kos i Ratko Cvetnić, a koja će se održati u sklopu Vidovih dana, baš na sam dan sv. Vida, 15. lipnja.

Po završetku službenoga dijela svečanosti nazočni su se zadržali u ugodnom druženju.