Home Izdvojeno ‘Svaka čast, napravili ste najbolji turnir u regiji’

‘Svaka čast, napravili ste najbolji turnir u regiji’

PODIJELITE

Ukupno su 152 nogometne utakmice odigrane u subotu i nedjelju, mladi nogometaši iz čak 72 kluba odradili su još jedan Alpas kup u Kurilovcu. Na kraju je pehar odnijela beogradska Crvena zvezda, čiji su limači u finalu pobijedili zagrebačku Lokomotivu 1-0. Djeca su uživala, gledatelji su uživali, dva dana pozitivne, sportske gungule u Kurilovcu pokvarilo je samo malo subotnje kiše.Alpas-2015_2

—–– Eto, možemo reći da smo zadovoljni sa svime, osim s vremenom – rekao je predsjednik Udarnika Filip Gabelica, koji je bio samo jedan od mnogih koji su uložili cijelog sebe u ovaj turnir.

– Velik je to posao, u njemu sudjeluje more volontera, puno je uloženog truda, no sve se isplati kad vidiš da je sve prošlo dobro, da su djeca zadovoljna – rekao je Kristijan Japec iz Alpasa.

A ove godine doista je sve ispalo dobro. Uz gotovo sve najveće hrvatske klubove, u Kurilovcu su bili i gosti iz Rumunjske, Srbije, BiH i Makedonije. Osim nogometa, stigli su i upoznati Veliku Goricu i Zagreb.

– Prošetali smo Goricom, bili smo i u Zagrebu, djeca su oduševljena. Imaju ovdje i prijatelje, iako čak ni ne govore istim jezikom, često se ni ne razumiju, djeca nađu neki svoj jezik – sa smiješkom kaže Laza Gaštarov, trener makedonske Bitole, koji je oduševljen Alpas kupom.

– Putovali smo 15 sati, dalek je to put, no djeca su sretna što su u društvu Dinama, Hajduka, Crvene zvezde, lani i Juventusa. Organizatori su se zaista potrudili da naprave najbolji turnir u regiji – dodao je Laza.

Nije mu previše pokvario raspoloženje ni težak poraz 4-0 u finalu utješnog turnira, koji mu je nanijela – Gorica. Dečki koje vodi mladi trener Matej Žirović odigrali su sjajan turnir, na kojem nisu doživjeli niti jedan poraz. Skupinu nisu uspjeli proći, ali u utješnom turniru nanizali su Hrvatski dragovoljac, Hajduk i na kraju Bitolu.

– Jako sam zadovoljan, dečki su se sjajno borili i mogu samo biti ponosan zbog svega što su pokazali – kaže trener Žirović, koji vodi generaciju koju hvali i predsjednik kluba Nenad Črnko.Alpas-2015_3

—–– Predsjednik je u pravu, generacija je jako talentirana, s puno odličnih pojedinaca. Evo, na HNS-ovoj završnici sekunde su nas dijelile od pobjede nad Dinamom, imamo rezultate na gotovo svakom turniru. Je, ovo je vrhunska generacija – ponosan je bio Žirović.

U velikom finalu junak je bio mladi “zvezdaš” Stefan Leković, koji je zabio jedini gol u slavlju protiv Lokomotive, dok je u utakmici za treće mjesto Dinamo također s 1-0 pobijedio Zagreb. Još jedno priznanje Gorici stiglo je pri proglašenju, kad je Goričanin Matej Matić uvršten u najbolju momčad turnira.

Kad je cijela priča u nedjelju navečer završila, trebalo je podvući crtu. A kad je novac u pitanju, sve je teže ostati iznad te crte…

– Iz godine u godinu sve je teže organizirati sve ovo, bilo bi i nemoguće da nema pomoći Grada, ali i županije, HNS-a. No sponzora nema, kotizacije ne naplaćujemo, po čemu smo jedinstveni u regiji, pa sve kad se zbroji… Kako će biti dalje, vidjet ćemo. Nadam se da će se turnir održati, da će možda bi i malo bolji, ali pomoć sponzora nam je neophodna – pozvao je predsjednik Udarnika Filip Gabelica.