Home Vijesti Suzbijanje komaraca u Općini Orle ipak u petak: Pčelari, zatvorite košnice

Suzbijanje komaraca u Općini Orle ipak u petak: Pčelari, zatvorite košnice

Zaprašivanje bi kod osjetljivih osoba moglo izazvati iritaciju dišnih puteva

PODIJELITE
Foto: Eko-deratizacija

U Općini Orle se trebalo sutra, 27. srpnja, provesti suzbijanje komaraca, no došlo je do promjena. Kako navode izvođači, zbog najavljene niske jutarnje temperature za sutra suzbijanje komaraca će provesti u petak 28.07.2023.

Lokacije na kojoj će se izvesti suzbijanje u petak su sporedne ulice koje nisu na glavnoj županijskoj cesti i lokalnoj cesti koja se spušta s nasipa prema zgradi općine. Obuhvatit će se naselja Obed, Bukevje, Čret, Drnek, Orle, Vrbovo Posavsko, Stružec, Veleševec, Ruča i Suša. Suzbijanje će se provesti u periodu od 4 do 7 ujutro.

Uništavanje komaraca provest će se hladnim zamagljivanjem s vozila u kretanju, u ranim jutarnjim satima. Koristit će se insekticidi za primjenu u naseljenim područjima koji nisu opasni za ljude ili toplokrvne životinje, ali bi kod osjetljivih osoba mogli izazvati iritaciju dišnih putova.

Ako za time nemate nužne potrebe, nemojte izlaziti u periodu zamagljivanja. Također, pozivaju se pčelari da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan uništavanja komaraca.

U slučaju loših vremenskih uvjeta akcija će se odgoditi, a o tome ćemo vas obavijestiti, kao i o svim eventualnim izmjenama.