Home Gospodarstvo Suvremeno zbrinjavanje otpada u Čičkoj Poljani

Suvremeno zbrinjavanje otpada u Čičkoj Poljani

PODIJELITE

Mobilno reciklažno dvorište po prvi put je napustilo prostor reciklažnog centra u Mraclinskoj Dubravi i dobilo privremenu adresu u Čičkoj Poljani. U sklopu akcije prikupljanja glomaznog otpada, u ovo Velikogoričko naselje dovezen je reciklažni kontejner u koji građani mogu stavljati razni komunalni otpad pa i onaj opasni.

Čička Poljana reciklažno (11)

– Ovdje možemo zbrinuti fluorescentne cijevi, baterije od raznih uređaja, masti iz domaćinstva, zauljenu ambalažu od ulja za motore – objasnio je Željko Galeković, direktor VG Čistoće.

U njemu se može zbrinuti 33 vrste opasnog i problematičnog otpada, a služi za odlaganje manjih količina otpada nastalog u domaćinstvima. Zasad će mobilno reciklažno dvorište pratiti raspored odvoza glomaznog otpada.

– Uz kontejnere za prikupljanje glomaznog otpada postavljat ćemo i mobilno reciklažno dvorište. Od iduće godine pokušat ćemo ga seliti tako da u mjesec dana prođe sva mjesta na području Velike Gorice – dodao je Galeković.

Čička Poljana reciklažno (4)

Visokom standardu u gospodarenju komunalnim otpadom kojem stremi Velika Gorica, a koji se polagano ostvaruje, rijetko koji grad u Hrvatskoj može odgovoriti.

– Mi smo trenutno u velikoj ekspanziji kada je riječ o zbrinjavanu otpada. Naše odlagalište Mraclinska Dubrava jedno je od najmodernijih i najopremljenijih u Republici Hrvatskoj. Pri samom smo završetku reciklažnog dvorišta koje je sigurno najmodernije i jedino takvo u zemlji – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Čička Poljana reciklažno (3)

Tijekom ove godine Grad je podijelio oko 1200 besplatnih kompostera Goričanima, a namjerava podijeliti i 500 kanti za prikupljanje i sortiranje sekundarnih sirovina višestambenim objektima koji posjeduju zajedničku prostoriju za prikupljanje otpada.