Home Izdvojeno Sutra i u petak zaprašivanje komaraca

Sutra i u petak zaprašivanje komaraca

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Sutra i u petak, 7. i 8. srpnja, planira se provesti suzbijanje komaraca na području Velike Gorice, naselja Velika Mlaka i naselja Gradići na području I. i II. zone komunalnog doprinosa Grada Velike Gorice.

Sutra (četvrtak) će se zaprašivanje odvijati u ranojutarnjem terminu  od 5 do 7 sati na području grada Velike Gorice, uključujući Rakarje i Pleso. U petak će se zaprašivati područje Velike Mlake i Gradića u istom terminu.

Suzbijanje komaraca – krilatica provest će se hladnim ULV zamagljivanjem u ranim jutarnjim satima insekticidima odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH za primjenu u naseljenim područjima.

Preporuča se da ne izlazite iz svojih domova u tom vremenskom razdoblju, posebice osjetljivije osobe kod kojih bi preparati koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Jednako tako iz tvrtke Eko-deratizacija poručuju da ukoliko obuhvaćenom području postoje pčelari koji drže košnice, da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca.