Home Izdvojeno Sutra u goričkom kinu pogledajte dvije besplatne projekcije

Sutra u goričkom kinu pogledajte dvije besplatne projekcije

PODIJELITE
Foto: Dario Drvodelić

Kino Gorica sutra organizira dvije besplatne projekcije. Povod su Matineja za umirovljenike i Dan europske baštine.

U 11 sati prikazivat će se povijesna drama “Obećanje”. U trajanju od 133 minute režirao ju je Terry George, a glavne uloge tumače Oscar Isaac, Charlotte Le Bon i Christian Bale.

– Radnja filma smještena je u posljednje dane Osmanskog carstva, a prati ljubavni trokut Michaela, izvrsnog studenta medicine, lijepe i sofisticirane Ane, i Aninog dečka Chrisa – poznatog američkog političkog novinara sa sjedištem u Parizu. Budući da je carstvo u padu, njih troje će morati suzdržati strasti kako bi svoje ljude odveli na sigurno i preživjeli. Carstvo će pasti, a ljubav preživjeti – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.

Kao i uvijek zadnjeg petka u mjesecu, ulaz je besplatan za sve umirovljenike.

Povodom Dana europske baštine u 16 sati besplatno će se prikazivati norveški obiteljski film “Operacija Arktik”. Redatelj filma je Grethe Boe-Waal, a glavne uloge tumače Kaisa Gurine Antonsen, Lars Arentz-Hansen i Nicolai Cleve Broch.

– Na Sjevernom polarnom moru gdje divljaju zimske oluje i sunce samo što nije nestalo, 13-godišnja Julia i njena braća, 8-godišnji Ida i Sindre, nespretnim spletom okolnosti dospjeli su na napušteni otok. Nitko ne zna gdje se nalaze, pa niti oni sami. Što prije se moraju snaći u novonastaloj situaciji i učiniti ono što djeca jako dobro rade – savladati nove izazove – radnju filma opisuju u Kinu Gorica.