Home Crna Kronika SUSTAV MU NE MOŽE NIŠTA Kamikaza na cesti: Napuhao 2,19 promila, ali...

SUSTAV MU NE MOŽE NIŠTA Kamikaza na cesti: Napuhao 2,19 promila, ali iz zatvora će opet za volan bez vozačke dozvole

PODIJELITE

Mještanin Kravarskog, dobro poznat policiji, ponovo je vozio s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi. Ovaj put je napuhao 2,19 promila, a to da je pijan nije bilo teško primijetiti. Bio je zbunjen, izgubljen i dezorjentiran, a samostalo nije mogao hodati. S obzirom da je recidivist, pritvor nije mogao izbjeći.

– Sudac mu je odredio 40 dana zatvora. Nalazi se u Remetincu od kuda ima pravo podnijeti žalbu u roku 15 dana – rekao nam je voditelj policijske akcije Dragan Karačić.

NAKON ZATVORA SVE ISPOČETKA

Problematičan 50-godišnjak nikada nije položio vozački ispit. Do sada je čak 15 puta ulovljen, ali mu sustav još nije uspio stati na kraj. Izdrži kaznu zatvora, izađe na slobodu i ponovo sjeda za volan.

– Već je gulio kaznu zatvora zbog različitih prometnih prekršaja i vožnje bez dozvole. Čak smo slali obavijest Centru za socijalnu skrb, ali ne možete tek tako nekome oduzeti poslovnu sposobnost. Svaki put tražimo najstrožiju sankciju prema njemu. Na kraju odradi svoju zatvorsku kaznu i opet sve ispočetka – ističe Karačić.

U akciji koja je trajala od 4. do 6. rujna, gorička policija je iz prometa isključila i dvojicu vozača s više od 1,5 promila alkohola. Prebačeni su na zagrebačke Oranice, na otrežnjenje.

– Ukupno smo zabilježili 10 alkoholiziranih vozača, 15 prekoračenja brzina te dva vozača bez položenog ispita – dodao je Karačić.