Home Izdvojeno “Šuma Striborova” stiže u Veliku Goricu

“Šuma Striborova” stiže u Veliku Goricu

U predstavi nastaloj prema istoimenoj pripovijetci Ivane Brlić-Mažuranić igraju Helena Buljan, Hrvoje Zalar i Jelena Hadži-Manev

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

U nedjelju u dvoranu Gorica gostuje predstava Kazališta “Smješko”. Riječ je o predstavi “Šuma Striborova” koja je nastala prema istoimenoj pripovijetci Ivane Brlić-Mažuranić, a režirao ju je Swy Skup. U predstavi igraju Helena Buljan, Hrvoje Zalar i Jelena Hadži-Manev.

Predstava je namijenjena djeci vrtićkog i školskog uzrasta jer u njoj Domaći – ginjole cijelo vrijeme razveseljavaju baku, pa tako i cjelokupnu publiku. Trenutno je jedna od najgledanijih predstava za djecu.

– Zašao neki momak u Šumu Striborovu i naišao na guju-djevojku, kojoj je radi zlobe u ustima ostao gujin jezik. On radi izvanjske ljepote je poveo kući, gdje je snaha zapovijedala, a starica, njegova majka, slušala je i izvršavala i nemoguće zapovijedi. Jednog dana pred njihovu kuću banula sirotica i baki poklonila suharke kao zahvalu što joj je okrpala pokidan rukav. Kad je baka prvi put potpalila suharke, iz njih su iskočili Domaći, patuljci koji su joj pomogli otkriti snahin jezik. Međutim, i pored toga što se sam uvjerio, sin je majku potjerao od kuće. Baka i Domaći su se zatim obratili Striboru, šumskom starješini. On joj je ponudio sreću i mladost pod uvjetom da zaboravi sina. Baka je to odbila jer joj je bila milija njezina nevolja sa sinom nego sva sreća ovoga svijeta, a da sina mora zaboraviti – radnju predstave upisuju u POUVG-u.

Cijena ulaznice je 25 kuna, a sve informacije možete dobiti na broj telefona 6259 800.