Home Izdvojeno Stvaralaštvo i ‘Razbacana sjećanja’ Romane Rožić na jednom mjestu

Stvaralaštvo i ‘Razbacana sjećanja’ Romane Rožić na jednom mjestu

PODIJELITE
U novom ciklusu ‘Čitanja bez korica’ u Gradskoj knjižnici jučer su bili predstavljeni tekstovi Romane Rožić, velikogoričke kazališne i filmske redateljice i scenaristice. Na susretu je autorica govorila o svojim radovima, što uključuje njene scenarije i monodrame, ali i ciklus tekstova ‘Razbacana sjećanja’.
– Budući da moj rad spada u vrstu dramsko – filmskog stvaralaštva, to nije ukoričeno. Ima strahovito puno scenarija koji nisu štampani jer to nije uobičajeno. Ovo je izvrstan program koji javnosti prikazuje i radove koji ne spadaju u ‘obične knjige’ za tiskanje. – rekla nam je Romana Rožić.
stara gorica povijest (11)
‘Razbacana sjećanja’ je zbirka tekstova o Velikoj Gorici osamdesetih i devedesetih godina, okupljalištima mladih, o prijateljstvima, zajedničkoj svakodnevici u gradu koji tada nije nudio mnogo i o generaciji kojoj je i to bilo dovoljno za stvaranje jedne nezaboravne mladosti.

– To su pričice koje sam ja počela pisati na Facebook stranici ‘Ako si i ti iz Velike Gorice’. Oni su objavljivali fotografije, a meni se nije dalo kopati za slikama na tavanu, pa sam se sjetila slika koje imam u glavi. Pišem ih kao da je to doba, i tako sam pisala o svojoj srednjoj školi, vožnji busom, sastancima, izlascima i slično. Napisala sam oko deset priča. – dodala je Rožić.

Romana trenutno radi na tome da monodramu ‘Mala poduzetnica u velikoj blokadi’, prikazuje i izvan Velike Gorice. No, kako kaže, uvijek radi na mnogo projekata. Uskoro ćete moći pogledati još jedan njen uradak – dokumentarni film ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’ u sklopu istoimenog projekta koji će se predstavljati 16. lipnja.