Home Izdvojeno Stranke se pripremaju za predstojeće izbore

Stranke se pripremaju za predstojeće izbore

PODIJELITE

Do lokalnih izbora ostalo je još šest mjeseci, a taj period mnoge stranke iskoristit će da urede unutarstranačke odnose. U goričkom HDZ-u uskoro će početi postupak za izbor novog predsjednika Gradske organizacije, a SDP-ovci su dobili novog stranačkoga šefa na nacionalnoj razini.

Razgovarali smo s predsjednikom Gradske organizacije SDP-a Damirom Šimunićem i upitali ga što za velikogorički SDP znači izbor Davora Bernardića na mjesto predsjednika najjače oporbene stranke.

– To je na tragu onoga što ja cijelo vrijeme zagovaram, a to je da treba osvježiti političku scenu ne samo u Velikoj Gorici, već i šire. Izbor Davora Bernardića odličan je odabir s obzirom na njegovu mladost i obrazovanje. Pretpostavljam da će se to pozitivno odraziti i na našu gradsku organizaciju. Davor nam je dao apsolutnu podršku u dosadašnjem radu i stavio nam se na raspolaganje vezano za lokalne izbore – rekao nam je Šimunić.

vijece-Damir-Simunic

Nakon gubitka nacionalnih izbora SDP-u ne preostaje ništa drugo nego da svu stranačku mašineriju upregne u ostvarenje što boljeg rezultata na predstojećim izborima jer loš rezultat mogao bi biti katastrofalan za budućnost stranke. Na tom tragu su i razmišljanja goričkih SDP-ovaca koji ne kriju ambicije. – Mi pripremamo program kojim ćemo se predstaviti građanima i kojim ćemo dati rješenja za probleme koji ih muče. Apsolutno idemo na to da dobijemo i mjesto gradonačelnika i većinu u Gradskom vijeću – otkrio je šef goričkog SDP-a.

hss

I u ostalim goričkim strankama je živo, tako su HSS-ovci u nedjelju održali Programsku skupštinu na kojoj je jedna od glavnih tema bila priprema za predstojeće lokalne izbore. Mogućim koalicijskim partnerima gorički HSS-ovci predstavili su svoje uvjete. Kao osnovu za bilo kakve pregovore kao platformu predložili su svoj program za poljoprivredu i obrtništvo.

luksic-ackar-hdz

U HDZ-u se pripremaju izbori za novog stranačkoga šefa, a koliko je nama poznato oni još nisu raspisani. No, poznata su dva sigurna kandidata, Krešimir Ačkar i Tomislav Lukšić. Oni su svoje kandidature objavili još tijekom prvog zaustavljenog izbornoga procesa, koji je na devetoj sjednici Gradskog odbora poništen zbog izmjene i dopune Propisnika koji definira provođenje unutarstranačkih izbora unutar HDZ-a.