Home Izdvojeno ŠTO SMO ČITALI? Knjižnicu je ljeti posjetilo oko 7000 korisnika

ŠTO SMO ČITALI? Knjižnicu je ljeti posjetilo oko 7000 korisnika

PODIJELITE

Gradska knjižnica Velika Gorica i ovo je ljeto bila aktivna na svim lokacijama baš kao i građani koji su rado čitali. Statistike kažu, a na webu knjižnice pišu, kako su ovoga ljeta, tijekom srpnja i kolovoza, korisnici knjižnice posudili 18.929 svezaka knjiga, a knjižnicu je tijekom ljetnih mjeseci posjetilo 7.622 korisnika.

“Ukupna cirkulacija knjiga koje su prošle ruke (i dezinfekciju) vaših knjižničara je bila 32.284 sveska knjiga, a ta brojka predstavlja sve knjige koje su tijekom ljeta posuđene, vraćene ili produžene”, poručuju vaši knjižničari.

Jedan od književnih favorita Velikogoričana ovoga ljeta bio je nedavno preminuli Bekim Sejranović, a najtraženiji među njima bili su „Nigdje, niotkuda“ i „Dnevnik jednog nomada“. Od domaćih naslova često je “vani” bila EU nagradom ovjenčana Maša Kolanović i njezina zbirka priča „Poštovani kukci i druge priče“ te standardno Pavličićeve i Tribusonove kriminalistički romani. Drago Hedl i Jurica Pavičić također su svojim naslovima „Kijevska piletina“ i „Crvena voda“ zaintrigirali velikogoričke čitatelje.

Najpopularniji naslovi prijevodne književnosti kao i obično ljeti pripadaju lakšim žanrovima. Tu prednjače trileri i obiteljske drame. Najtraženiji publicistički naslovi ovoga su ljeta bile autobiografije: Tina Turner i „Moja ljubavna priča“, Andre Agassi i „Razotkrivanje“ te „Autobiografija“ Benjamina Franklina. Na Dječjem su pak odjelu najposuđivaniji bili stripovi o mačku Gaturru i nestašnoj djevojčici Durici, kao i knjige o Paulini P. i Tom Gatesu, a već tradicionalno su se posuđivali i svi nastavci o Harry Potteru na svim lokacijama.