Home Najave Prosinac u Gorici, Sarmijada, koncerti i kino. Imamo popis današnjih zabavnih aktivnosti...

Prosinac u Gorici, Sarmijada, koncerti i kino. Imamo popis današnjih zabavnih aktivnosti u Gorici

Okupili smo sva događanja na jednom mjestu

PODIJELITE

Ako vam se danas ne da ići do Zagreba na Advent ili druga događanja, već nedjelju želite provesti u svom gradu, na jedno smo mjesto skupili sve današnje događaje i aktivnosti. Možda vam se neka i svidi.

Sarmijada

Gdje: ispred Centra za posjetitelje / Muzeja
Kada: od 12 sati

Uz gangu, bećarac, drmeš, pjesme i plesove bosanske Posavine u nedjelju, 8.prosinca ispred Centra za posjetitelje na prostoru Prosinca u Gorici kreće 2.Sarmijada. Sarme će se krčkati i mamiti vas već od podne, a pripremat će ih tri udruge koje će samo za tu prigodu zarolati 750 smotuljaka s kiselim zeljem. Na Sarmijadi sudjeluju KUD Čiče, Udruga bosanskih Posavljaka iz Zagreba te Udruga Turopoljska tradicija iz Kosnice. Točno u podne počinje ručak, a sarme ćete moći kupiti po cijeni od 20 kuna.

Radionice u Božićnom selu i koncert Nazareta

Gdje: Šetalište Franje Lučića
Kada: od 10 do 20 sati

U Božićnom selu danas možete napisati pismo Djedu Mrazu ili sudjelovati u izradi božićnih darova u Vilenjačkoj školi. Mađioničar Štimac će u 17 sati najmlađima pokazati što je to čarolija, a od 20 sati za potpuni blagdanski ugođaj pobrinut će se grupa Nazaret, koja će održati Adventski koncert. Osim ovoga naravno, otvoreno je klizalište te kućice s ukusnom gastro ponudom.

Sveti Nikola u Kučama

Gdje: Društveni dom Kuče
Kada: od 16 sati

Udruga žena Kuče i ove godine organizira scensko-darovni događaj ‘Sveti Nikola 2019.’ kako bi razveselile klince svog kraja i okolice i prigodno ih darovale. Ovo je peti put da članice udruge organiziraju ovo događanje, a ovom će prilikom predstaviti i svoje umijeće u glumi jer su za djecu pripremile zabavan igrokaz. Sveti Nikola stiže u 16 sati.

Koncert KUD-a Gradići

Gdje: Društveni dom u Gradićima
Kada: 17 sati

KUD Gradići poziva na svečani koncert povodom 40. obljetnice rada društva. Tom će vas prigodom prošetati koreografijama, pjesmama, plesovima i narodnim nošnjama svih krajeva Hrvatske, ali i svim dobnim skupinama koje djeluju u KUD-u.

Filmovi u Kino Gorica

Foto: Screenshot / Youtube

Danas u Kino Gorica imate priliku pogledati dva filma – Ideš?Idem! te Last Christmas. Projekcija filma Ideš?Idem! je u 18:30 sati, a blagdanskog filma Last Christmas je u 20 sati. Cijena ulaznica za 2D projekcije je 23 kune.