Home Gospodarstvo Što će se sve graditi ovoga ljeta i jeseni u Velikoj Gorici

Što će se sve graditi ovoga ljeta i jeseni u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Za dvadesetak dana rotor će biti otvoren za promet, a uređenje Goričanke također se primiče kraju. No nisu to jedini radovi u Velikoj Gorici. Na mnoge investicije koje tek slijede u gradu i okolnim naseljima podsjetio je gradonačelnik Dražen Barišić na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

U planu je izgradnja Majurčeve ulice u Mičevcu, a ovisi o otvaranju natječaja za mjeru za nerazvrstane ceste. U kolovozu će započeti radovi na rekonstrukciji Sisačke ceste kod Autokuće Holetić i Gorice stakla. -Dobit ćemo jednu novu modernu prometnicu koja će nam omogućiti novi razvoj u tom industrijskom dijelu grada, dobit ćemo jedan novi i ljepši ulaz iz istočnog dijela našega grada, urbani dio Velike Gorice. Očekujemo da novi vlasnik krene u rekonstrukciju objekta gdje je nekad bio građevinski materijal pa ovisno o tome, mi ćemo napraviti iza njih još jednu cestu tako da bismo cijeli taj prsten zaokružili i te tri ulice bile prilagođene kvalitetnijem i sigurnijem prometu.-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.Gužva-u-Sisačkoj-KVGRadit će se i na gradskim grobljima pa se tako krajem mjeseca očekuje početak radova na uređenju trga ispred oproštajne građevine u Novom Čiču. -Na groblju Kušanec ćemo isto raditi. Očekujemo da jedan dio oproštajne građevine s trgom, pristupnim stazama i cestom bude otvoreno za građanstvo sljedeće godine, a u planu je i uređenje kapelice.

Gradonačelnik je najavio da će u kolovozu započeti izgradnja Centra za posjetitelje gdje će se  smjestiti Turistička zajednica Velike Gorice. -Postupak radova javne nabave je završen, očekujemo za dva do tri tjedna početak radova iza Muzeja Turopolje, vrijednost je 6,2 milijuna kuna. Bit će završeno u vrlo brzom roku, već na proljeće može biti gotovo. -rekao je gradonačelnik.centar-za-posjetitelje1Podsjetio je i na izgradnju novog objekta dječjeg vrtića u Svačićevoj ulici. -Riječ je o zamjenskom objektu, ali puno većem i modernijem od 1 500 metara četvornih za sedam odgojnih skupina. Vrijednost radova je oko 13 milijuna kuna-

Izvođače radova za bazen izabrat će početkom kolovoza, a prema najavama,  najvjerojatnije u rujnu ili listopadu započet će i gradnja bazena.