Home Vijesti Stipendisti će naknade primati 12 mjeseci, u iznosu od 500 kuna za...

Stipendisti će naknade primati 12 mjeseci, u iznosu od 500 kuna za učenike i 1000 kuna za studente

PODIJELITE

Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu 50 studentskih i učeničkih stipendija. Prema izvrsnosti dodijeliti će se 30 stipendija, 15 za učenike i 15 za studente, a po socijalnom statusu 10 za učenike i 10 za studente.

Stipendisti će naknade primati 12 mjeseci, u iznosu od 500 kuna za učenike i 1000 kuna za studente.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije za uspjeh u školovanju imaju učenici i studenti koji udovoljavaju sljedećim uvjetima:

-da su redovni učenici trećeg ili četvrtog razreda srednje škole, odnosno da su redovni studenti druge ili više godine studija na području Republike Hrvatske
-da prosjek ocjena za prethodne dvije godine školovanja za učenike nije manji od 4,5, a za studente nije manji od 4,5 (za studente 2. godine računa se samo prosjek prve godine -s prebivalištem od najmanje 5 godina na području Grada Velike Gorice
-da su državljani Republike Hrvatske
-da nisu stariji od 26 godina

Dobitnici Stipendije Grada Velike Gorice ne mogu istovremeno primati i druge stipendije. Stipendija se vraća ako stipendist bez opravdanog razloga ne završi razred odnosno godinu za koju se stipendira.

stipendije

Prijave za dodjelu stipendija dostavljaju se u roku od 15 dana od objave natječaja na adresu:

Grad Velika Gorica
Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i šport
Trg kralja Tomislava 34
Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice
T. 6269-914

Detalje vezane uz dodjelu stipendija kao i popis potrebne dokumetacije možete pronaći na službenim stranicama Grada Velika Gorica.