Home Izdvojeno STIGLI NOVCI Kreće izgradnja škole u Dubrancu i obnova doma u Kozjači

STIGLI NOVCI Kreće izgradnja škole u Dubrancu i obnova doma u Kozjači

PODIJELITE

Zagrebačka županija danas je uručila oko 2,9 milijuna eura Velikoj Gorici, a novac je namijenjen objektima stradalima u potresu; prvenstveno izgradnji škole u Dubrancu, a onda i obnovi društvenog doma u Kozjači. Kroz mjesec dana počet će uvođenje u radove, a nova škola, u sklopu koje će biti i dječji vrtić trebala bi biti gotova kroz 200 radnih dana, najavio je gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar.

„Naši bregi to zaslužuju. Potreba za školom je velika, a veseli nas da se u međuvremenu povećao i broj djece u Dubrancu, u dječjem vrtiću“, rekao je Ačkar koji je ugovor o dodjeli sredstava potpisao sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem. Kožić je istaknuo kako je na Javni poziv za obnovu objekata stradalih u potresu pristiglo 109 prijava. Potpisano je 76 ugovora u vrijednosti 17,5 milijuna eura, a Gorici od tog kolača pripada gotovo 5 milijuna eura.

„Djeca i roditelji bit će izuzetno ponosni da brinemo da svi imaju iste uvjete školovanja i potrebnih aktivnosti. Značajna su to sredstva koja ne bismo mogli ostvariti bez pomoći Vlade“, zaključio je Kožić.