Home Izdvojeno Staro vozilo više nije prolazilo tehnički, pa stiglo novo!

Staro vozilo više nije prolazilo tehnički, pa stiglo novo!

DVD Turopolje, taman pred požarnu sezonu, na dar dobilo novo vatrogasno vozilo

PODIJELITE

DVD Turopolje u novu je godinu i taman pred požarnu sezonu ušlo s novim vatrogasnim vozilom, pohvalili su se u subotu na skupštini. Dar je to Vatrogasne zajednice i Grada Velike Gorice.  Mitsubishi pick up vozilo omogućava operativnu sposobnost ovih vatrogasaca, pa će sad na intervencije osposobljeni i opremljeni. „Staro vozilo više nam nije prolazilo ni tehnički pregled, zato nam je ovo neizmjerna sreća, zadovoljstvo i podstreh za daljnji rad“, govori nam Čedomir Krizmanić, predsjednik DVD-a Turopolje.

U društvu je 20-ak operativaca koji imaju položene potrebne vatrogasne ispite, te ispunjavaju sve preduvjete za izlazak na intervencije. Osim toga, edukacije nastavljaju, pa će tako krenuti i na ono za voditelje intervencija. Usporedno s daljnjim osposobljavanjem rade na nabavi potrebne opreme. Ne mogu sami, priznaju, pa to i dalje rade u suradnji s Gradom i Zajednicom. U budućnosti planiraju za ovo vozilo nabaviti i visokotlačni modul koji ide s 50 metara crijeva i pumpama, vrijednosti oko 25 tisuća kuna, ali kojim će moći gasiti i vanjske i unutarnje požare. Osim toga, želja im je urediti i garažni prostor kako bi imali gdje odložiti postojeću opremu.

Skupštini je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec

U suradnji s Mjesnim odborom i Gradom ove će sezone dovršiti uređenje poligona uz vatrogasni dom, koji će prvi „krstiti“ mladež i to na vatrogasnom natjecanju za Kup sv. Josipa Radnika. „Ostala sela koja imaju nogometna igrališta već imaju slične poligone. Mi smo do sad koristili onaj NK Turopolja, a sada kad još završimo uređivanje ove stare ledine i mi ćemo dovesti do kraja dugoočekivani poligon“, zaključuje Krizmanić.

Predsjednik DVD-a Turopolje, Čedomir Krizmanić

Novo vatrogasno vozilo uskoro će biti donirano DVD-u Donja Lomnica i to na njihovoj redovnoj godišnjoj skupštini, u subotu, 2.ožujka s početkom u 19 sati

Kako je bilo na skupštini DVD-a Turopolje pogledajte u Galeriji: