Home Izdvojeno Stari grad Lukavec spreman za LegendFest

Stari grad Lukavec spreman za LegendFest

PODIJELITE

Coprnice, čarobnjaci, moguti i mitska bića zavladat će ovog vikenda Starim gradom Lukavcem. Upravo su oni glavna tema drugog po redu LegendFesta, obiteljskog festivala narodnih priča, legendi i mitova Zagrebačke županije, koji će se u organizaciji Udruge Val kulture i Muzeja Turopolja uz podršku Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice i turističkih zajednica Zagrebačke županije i Velike Gorice održati 30. i 31. svibnja.

Autolakirnica Brkić

Za posjetitelje festivala pripremljen je zanimljiv program s više od 50 različitih besplatnih događanja od izložbi, kazališnih predstava i glazbenog programa do radionica, čitanja priča i predavanja.

NA LegendFestu IZLAŽU GORIČKI OSNOVNOŠKOLCI

Po prvi puta će biti postavljena i izložba najboljih radova učenika osnovnih škola Zagrebačke županije na temu festivala, coprnica, moguta i mitskih bića, a koja je dio novog projekta Udruge Val kulture – LegendArta.

legendfest1

Projekt  je namijenjen učenicima od prvih do petih razreda osnovnih škola, a kako kažu u udruzi, ima za cilj probuditi dječju maštu te ih kroz kreativno stvaralaštvo upoznati s važnosti njegovanja bogate Hrvatske nematerijalne baštine, kulture i tradicije.

Ove je godine u projektu s likovnim i literarnim radovima sudjelovalo šest škola i to Osnovna škola Eugena Kvaternika iz Velike Gorice, Osnovna Škola Remete iz Zagreba, Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Zaprešića, Osnovna škola Bogumila Tonija iz Samobora, Osnovna škola Klinča Sela iz Klinča Sela i Osnovna škola Šćitarjevo iz Šćitarjeva. Najbolji radovi izloženi na festivalu prigodno će biti i nagrađeni.