Home Izdvojeno Sretna nova godina!

Sretna nova godina!

Nek' nam je sretno svima novih 365 dana, novih 365 prilika koje nosi 2019.

PODIJELITE

Sretna nova godina! Eto, poželjeli smo si možda “jutros” i ranije, ako smo se sreli negdje po gradu, ali za sve vas ostale koje jučer nismo sreli i pozdravili- i ova čestitka vrijedi. A jutros, na novo leto, ustali smo možda i nešto kasnije nego obično, sretni ne samo kaj je Nova već je i neradni dan, još k tome utorak! Umili smo se, ručali sarme, odojka (jer u novoj se jede ono kaj ruje prema naprijed, vele stari ljudi) i ostalih delicija, neki su liječili mamurluk, neki još uvijek liječe, zbrajali dojmove, popili još malo šampanjca koji je ostao od jučer…

Mnogo se i danas telefoniralo, čestitalo i tipkalo po mobitelima; sms poruke, messengeri, WhatsUp i sva čuda moderne tehnologije putem kojih možete poslati zaista raznolike audio i video čestitke u svega nekoliko sekundi ma gdje god bili na planeti Zemlji. I dok tako i jutros čestitarimo i sjećamo se dragih nam (možda i dalekih) ljudi, zadovoljni smo. Zadovoljni smo jer smo ponovo optimistični, kao da imamo priliku krenuti ispočetka i reći: e ovoga puta ću to drugačije! Svaka nova godina, iako je samo broj u kalendaru, psihološki je vrijeme kad preispitujemo svoj život, životne odluke, pokušavamo se usmjeriti ili nešto promijeniti. Za neke će nova godina donijeti velike, za neke manje pomake, no u svakom slučaju- važno je da se kreće, kaj ne? Onako kako pozdravljamo staru u zadnjim sekundama prije ponoći odbrojavajući od 10 do nule, tako želimo dobrodošlicu novoj, nek ruje- prema naprijed, svih 365 dana! Dragi ljudi, dobra vam bila!

Ana Katulić

Kako smo je dočekali, u Parku iza Muzeja Turopolje, i “malu” i veliku, uz predstavu za djecu, Kingse, vatromet i kuhano vino najbolje govore ove fotografije autora Marija Žileca, pa ću njima prepustiti da ispričaju ostatak priče o novogodišnjoj noći. Živjeli!