Home Izdvojeno ŠRC Ulaganja u sportsku infrastrukturu dosegla oko 3 milijuna kuna

ŠRC Ulaganja u sportsku infrastrukturu dosegla oko 3 milijuna kuna

Gradonačelnik sa suradnicima obišao radove na ŠRC-u, a evo što se sve radi

PODIJELITE

Desetak dana pred početak nove sportske sezone traju završni radovi na gradskom stadionu. Nogometaše i gledatelje dočekat će sve spremno i po najvišim standardima, kako se i priliči jednom prvoligašu, pa nije ni čudo da će se u kompletnu obnovu, adaptaciju i izgradnju uložiti oko tri milijun kuna. Delegacija predvođena gradonačelnikom, Draženom Barišićem provjerila je kako teku radovi.

Mnogo se toga uređuje i radi, što većih što manjih zahvata, kaže Barišić. “Sinkronizirali smo uspjeh na nogometnim terenima našeg nogometnog kluba s materijalnim uvjetima na stadionu u koji se nije opsežnije ulagalo unazad zadnjih deset godina”, govori gradonačelnik.

Pa, krenimo redom.

Jedno od noviteta je svakako VAR soba (Video Assistant Referee), smještena ispod zapadne tribine koja će biti obavezna svim prvoligaškim stadionima u 2020. Osim toga, tu je i soba hitne pomoći, prva takva u Hrvatskoj, u kojoj će medicinsko osoblje odmah moći reagirati u slučaju ozljeda igrača, ali i za eventualnu pomoć gledateljima na stadionu. Uređeni su VIP prostori te ostali dijelovi ispod tribina, tu su novi ulazi na istočnu tribinu koja će dobiti nove sjedalice, uređeni su sanitarni čvorovi, a svim tim ulaganjima s novom će sezonom biti mjesta za oko 5000 gledatelja. Osim toga, u planu je i uređenje memorijalne sobe velikogoričkog nogometa koja će biti otvorena krajem ove ili početkom sljedeće godine, a u njoj će biti sačuvani svi audio ili video zapisi te fotografije, arhivski materijali i pehari koji će pokazati tradiciju nogometa u Velikoj Gorici.

“Želimo pratiti trendove, ali i odgovoriti na sve izazove koje nosi sa sobom jedan stabilan prvoligaš kao što je HNK Gorica. Zato ćemo svake godine kontinuirano pratiti taj razvoj i unapređivati uvjete na stadionu”, govori Barišić te dodaje kako se veseli novoj nogometnoj sezoni na gradskom stadionu.

“U Gorici smo uspostavili sportsku i nogometnu kulturu kao stil života. Na utakmice nam dolaze ne samo mladi ili navijači, već i obitelji s djecom, bake i djedovi s unučadi. Veseli nas takva slika i pune tribine i u tom ćemo smjeru graditi sportski i kulturni životi standard našeg grada”, zaključio je gradonačelnik.