Home Izdvojeno Sve je spremno za ovogodišnje izdanje Humphrey Bogart festivala

Sve je spremno za ovogodišnje izdanje Humphrey Bogart festivala

Humphrey Bogart festival organizira Udruga Gorička alternativna scena.

PODIJELITE

Udruga Gorička alternativna scena i ove godine organizira Humphrey Bogart festival. 19. izdanje festivala donosi bogat umjetnički program, a održat će se od 4. do 9. prosinca. Predstavit će mlade velikogoričke glazbenike, pjevače, plesače, fotografe, pjesnike i sve druge mlade umjetnike.

Otvaranje Humphrey Bogart festivala bit će otvoren u ponedjeljak, 4. prosinca u 19 sati izložbom fotografija nekolicine mladih Velikogoričana te večernjim domjenkom u prostorijama Goričkog kluba mladih. U Domu kulture Galženica u utorak u 20 sati nastupit će plesači Umjetničke škole Franje Lučića te mladi pjevači iz Glazbene kuće Banfić, a večer će zatvoriti akustični bend BarDogs poznatim ex-yu, rock i pop hitovima.

Srijeda je rezervirana za Caffe bar Scotch i slam poeziju gdje će od 20 sati svoje pjesme, priče ili samo obične tekstove pročitati mladi slam pjesnici Ivor Kruljac, Zlatko Majsec, Dino Tremens, Dejan Inđić. U četvrtak od 20 i 30 sati u Irish pubu održat će se Tematski Pub kviz kojem će tema biti Mladi: kroz povijest, revolucije mladih, poznati mladi. Ekipe do četiri člana prijavljuju se za sudjelovanje na e-mail udruge gor.alt.scena@gmail.com. Pobjednike očekuju festivalske nagrade. U petak i subotu svirat će nam mladi gorički bendovi.

U petak će nastupiti Feral Instict, rock-metal bend koji svojim riffovima osvaja publiku diljem Lijepe naše. Za malo rock&blues ritma pobrinut će se mladi bend Hladan tuš. – U subotu zatvaramo festival zagrebačkim bendom Gretta koji će, osim novog singla, velikogoričkoj publici odsvirati svoj poznati repertoar. Prije Grette predstavit će se gorički bend Gravel i mladi gitarist Gabrijel Grahovac koji će u istom ritmu zagrijati publiku. Koncerti će se oba dana održati u prostoru Caffe bara Vegos u Velikoj Gorici s početkom u 21 sat – poručuju iz G.A.S.-a.

Udruga G.A.S. djeluje već 19 godina i od tada promiče alternativnu kulturu u Velikoj Gorici. Posljednjih godina, ideja je promovirati mlade umjetnike koji se bave ne samo glazbom, pjevanjem ili plesom nego i drugim područjima umjetnosti – kreativnim izričajem, ali i sportom. Kroz godinu, Udruga organizira Festival kreativnog nereda koji u lipnju privuče mnoge Goričane. Program CoolTur’e je novi sadržaj koji je prošle godine privukao brojnu publiku željnu dobre glazbe.