Home Izdvojeno SPORT I REKREACIJA Odbojka na pijesku, terapijsko hodanje ili šašavi poligon –...

SPORT I REKREACIJA Odbojka na pijesku, terapijsko hodanje ili šašavi poligon – potražite na Cvjetnom!

KOP Tur i ovo ljeto sprema aktivnosti za male i velike u pješčanoj areni u Cvjetnom naselju

PODIJELITE

Počela je sezona boravka na otvorenom! Sve više sunčanih i toplih dana, ali i relaksacija mjera usmjerenih zaustavljanju širenja pandemije Covid-19, u parkove i na gradske površine izmamili su sve više građana. Naravno, uz propisanu socijalnu distancu, po vlastitoj odgovornosti. Mnogi i dalje ne skidaju maske ili rukavice, jer takva je preporuka, a srećom pa se sad na svakom uglu mogu pošteno i dezinficirati ruke. Iako su aktivnosti sportskih klubova, udruga te ostalih organizacija za sport, rekreaciju, kulturu i društvene djelatnosti u ožujku i travnju pomalo stišane, ovih su dana opet započele, bar s pripremama. Mnogi su u niskom startu da kako se spada obilježe nadolazeću sezonu.

Pješčana arena na otvorenom

Tako je na Cvjetnom otvoreno i igralište odbojke na pijesku, koje nije rezervirano isključivo za taj sport. Suča, Boske, Samir i ostala vesela muško-ženska ekipa već su debelo zagazili u pripremanje sezone, otvorili su vrata, a teku i neki radovi na uređenju prostorija kluba. Naime tu je KOP Tur (Klub odbojke na pijesku op.a) koji i ovo ljeto sprema aktivnosti za male i velike.

„Ovo je pješčana arena na otvorenom gdje možete doći i zaigrati odbojku, za vikend imamo i pješčanik za djecu, tko želi može se okušati u thai chiju, terapijskom hodanju po pijesku, za klince spremamo i šašavi poligon, kazališne predstave i animacije, a spremni su i sokovi te osvježenja za djecu i odrasle.“, govori nam Domagoj Sučić, za prijatelje Suča, iz Tura.

On i dečki tu su svaki dan, radnim danom uglavnom od popodnevnih sati, dok je teren vikendom otvoren cijele dane. „Cilj nam je bio podići razinu rekreacije u Velikoj Gorici, omogućiti ljudima da zdravije žive, djeci da imaju prostor za igranje i slobodu, ali poraditi i na urbanoj kulturi grada“, govori.

Klub tako stoji i iza popularnog Rekreatura, sudjeluju u suorganizaciji biciklijada i ostalih rekreativnih aktivnosti, a najpoznatiji su po Božićnom selu na manifestaciji Prosinac u Gorici koje je prošle godine okupilo rekordan broj posjetitelja i odradilo rekordan broj programa.

Ova vesela i pozitivna ekipa sportaša, rekreativaca i kreativaca u KOP Turu zajednički radi i djeluje od 2016., planova ima, baš kao i dobre volje i entuzijazma. Posjetite ih na Cvjetnom, ulaz je slobodan, vrata su otvorena, vjerujemo da ćete pronaći nešto za sebe. Pa makar samo sjeli u topli pijesak na sok od bazge.

Foto: KOP Turić/ Facebook