Home Izdvojeno Solidarnost na djelu: donirajte hranu, odjeću, obuću, posteljinu

Solidarnost na djelu: donirajte hranu, odjeću, obuću, posteljinu

PODIJELITE

Ova tjedan u cijeloj Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa održava se 44. Akcija solidarnosti na djelu pod motom ”Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija”. Od 10. do 15. listopada prikupljaju se financijska i materijalna dobra za potrebite. U akciju se tradicionalno uključilo i Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica.

– Građani ovaj tjedan mogu donirati hranu, obuću, odjeću, posteljinu i slično u naš Crveni križ. Mi još prikupljamo i novčana sredstva u školama. Djeca imaju mogućnost uzeti bon u vrijednosti od 5 kuna, taj bon je označen žigom Crvenog križa, on je zapravo bookmark, a dobit će i poklon, savitljivu grafitnu olovku – rekla nam je ravnateljica Crvenog križa Velika Gorica, Suzana Strunjak.

Prikupljena novčana sredstva škole će dostaviti Gradskom društvu Crvenog križa koji ta sredstva i vrati školama.

-Mi vidimo koliko je koja škola prikupila sredstava i onda oni izaberu troje, četvero učenika lošijeg socijalnog stanja te ih mi šaljemo na besplatno ljetovanje – rekla je ravnateljica Strunjak te dodala da se svake godine kroz ovu akciju u velikogoričkim školama prikupi oko 20 tisuća kuna.djeca-skola-eugena-kumicica-vukovar-7.jpg

Foto: Kronike Velike Gorice/ Ilustracija

Ove godine Crveni križ surađuje s trgovačkim centrom Kaufland gdje građani mogu u prigodno označenu košaru ostaviti određene prehrambene artikle. – Molimo građane da ne kupuju ono što nije navedeno na plakatu jer onda nećemo moći napraviti unificirane pakete za socijalno ugrožene građane, a željeli bismo da svatko dobije isti paket – istaknula je ravnateljica Strunjak.

Odjeću, obuću, posteljinu i novčana sredstva možete donijeti u Crveni križ Velika Gorica svaki dan do 15.30 sati, a u četvrtak 13. listopada do 19 sati.