Home Izdvojeno Solidan otpor Goričana na Maksimiru, ali ipak očekivani poraz od Dinama

Solidan otpor Goričana na Maksimiru, ali ipak očekivani poraz od Dinama

Dinamo je rutinski svladao Goricu s 3:1, a jedini pogodak za Goricu postigao je Cherif Ndiaye

PODIJELITE

Još su samo dva kola do kraja natjecanja u 1. HNL. Jučer su nogometaši Gorice, uvijek to volimo posebno naglasiti, najugodnijeg iznenađenja sezone, gostovali na Maksimiru kod prvaka Dinama. Iako su pružili solidan otpor, na kraju su očekivano s porazom napustili travnjak. Dinamo je rutinski svladao Goricu s 3:1. Jedini pogodak za Goricu postigao je Cherif Ndiaye, bio je to gol za smanjenje na 2:1. Vrijedi spomenuti odličnog vratara Kristijana Kahlinu, koji je zaustavio jedanaesterac Petkoviću, te još nekoliko vrlo izglednih prigoda za Dinamo.

Inače, Kahlini je ovo bio 99. uzastopni susret koji je započeo na vratima Gorice, a u nedjelju protiv Osijeka trebao bi upisati i mali jubilej – 100. nastup. Gorica je pružila zadovoljavajuću partiju, ali za nešto više ipak je potrebna puno veća kvaliteta, pa čak i protiv ovakvog Dinama, koji zasigurno nije igrao sa stopostotnim angažmanom. Ovim porazom Gorici je ostala samo teorija da na kraju dohvati četvrto mjesto, koje bi ih odvelo u kvalifikacije za Europsku ligu. Trebalo bi se dogoditi da Osijek izgubi oba susreta, a da Gorica oba puta slavi.

U svakom slučaju, Goričani će sportski i profesionalno odraditi predstojeće dvije prvenstvene obveze, prvu već u nedjelju protiv Osijeka na Gradskom stadionu, pa onda i u onu posljednjem kolu kontra Lokomotive.

Goran Klobučarić