Home Video Snijeg prestao padati, čisti se punom parom

Snijeg prestao padati, čisti se punom parom

PODIJELITE

Snijeg je zabijelio veći dio Hrvatske, pa tako i Veliku Goricu. Meteorolozi su ga najavljivali danima unaprijed te upozoravali javnost na moguće probleme u prometu. Prognozirali su više od 15 cm na velikogoričkom području, a to se u konačnici i ostvarilo. No, zimska služba VG Komunalca snijeg je dočekala spremna. Na terenu su od početka 43 ekipe koje su danonoćno čistile prometnice u gradu i okolici, a nakon što je snijeg stao bacili su se na odvoz snijega kod važnih gradskih ustanova. „Na terenu smo neprekidno već 50-ak sati. Danas moramo odraditi veliki posao, odvozimo snijeg, solimo, spremamo se za sutra jer je najavljen pad temperature i do – 11. Inače, cijelo vrijeme surađujemo s velikogoričkom policijom, i prema saznanjima većih probleme u prometu nije bilo – kaže Dragan Perić, direktor VG Komunalca.

Snijeg,-zima,-ralica,-ciscenje1

Kakvo je stanje u gradu i okolici, provjerio je i gradonačelnik Dražen Barišić. Zatečenim je stanjem, kaže, zadovoljan. „Naravno da postoje manje dijelovi koji nisu do kraja očišćeni, no to je teško kada snijeg stalno pada i treba imati razumijevanja. S maksimalnim mogućnostima uspjeli smo osigurati da svi prometni pravci budu prohodni i da je omogućen pristup policijskoj postaji, autobusnim stajalištima, Domu zdravlja, školama i vrtićima. Snijeg nas nije iznenadio, treba samo voditi računa da svatko odgovorno radi svoj posao i da budemo građanima na usluzi – rekao je prvi čovjek grada.

50 –ak djelatnika VG Komunalca čistilo je danas pješačke staze, a pomagali su im u tome i zatvorenici Kazneno popravnog zavoda Turopolje. Očistit će i sva gradska parkirališta, a dok to ne učine svoje vozilo na njima možete ostaviti bez naplate.

Snijega bi, prema najavama, trebalo biti i idućeg tjedna.  No, zimska služba je kako doznajemo spremna, a zalihe soli i sipine se dopunjavaju te ih neće zafaliti. „Danas očekujemo novu pošiljku soli, tako da smo spremni za nove padaline ako ih bude – kaže Perić. I dok javne površine čiste nadležne službe, podsjetit ćemo građane da su ispred svojih kuća, zgrada i poslovnih prostora snijeg dužni očistiti sami. Radi svoje, ali i tuđe sigurnosti.