Home Vijesti SMOTRA IZVIĐAČA HRVATSKE Turovci skautiraju u Lici

SMOTRA IZVIĐAČA HRVATSKE Turovci skautiraju u Lici

PODIJELITE

Turopoljska Udruga skauta „Tur“ Velika Gorica otputovala je u Lovinac gdje se ovih dana održava Smotra izviđača Hrvatske. Najveće je to okupljanje djece i mladih s više od 2000 sudionika iz Hrvatske i svijeta, pa tako uz domaće izviđače sudjeluju i oni iz Ukrajine, Francuske, Izraela, Bugarske, Nizozemske, Njemačke, Bosne, Slovenije i Crne Gore.

Preživljavanje, planinarenje, spašavanje…

Sudionici iz Hrvatske dolaze iz 50 izviđačkih udruga širom zemlje. Spava se u šatorima u 30-ak izviđačkih kampova organiziranih širom Lovinca, a za cijelo vrijeme trajanja Smotre organiziran je program podijeljen u 9 centara znanja – preživljavanje, planinarenje, biciklizam, spašavanje, prirodnjaštvo, drvne konstrukcije, plovidba, arheologija, astronomija. Tijekom Smotre na širem području općine Lovinac bit će organizirano više od 50 volonterskih akcija kojima će izviđači pomoći zajednici.

Lovinac-novi dom!

„U naredna dva tjedna Lovinac postaje naš novi dom. Pripremili smo više od stotinu raznolikih aktivnosti širom županije kroz koje će sudionici upoznati lovinački kraj i južnu Liku, od Cerovačkih pećina do najviših vrhova Velebita”, rekao je Siniša Ivanković, dopredsjednik Saveza izviđača Hrvatske.

U organizaciji sudjeluje preko 200 mladih i odraslih volontera i izviđačkih voditelja te oko 50 izvoditelja programa iz partnerskih institucija i organizacija, a Smotru podržava više od 50 partnerskih organizacija i institucija, pokrovitelja i sponzora.