Home Izdvojeno Škola u Novom Čiču bit će završena u srpnju

Škola u Novom Čiču bit će završena u srpnju

PODIJELITE

Oko 600 učenika će s početkom nove školske godine konačno zasjesti u klupe osnovne škole u Novom Čiču koja se gradi punom parom. Na radilištu je svakodnevno 70-ak djelatnika, a radi se istovremeno na zgradi škole, sportskoj dvorani i uređenju okoliša.

Autotim

– Na dvorani je do sada napravljeno oko 25 ugovorenih radova. Što se tiče škole, ovog tjedna završava se unutarnje žbukanje, 12 dana prije roka. Do sada je napravljeno osam i pol tisuća kvadrata žbuke. Iduće subote završit ćemo i s unutarnjim glazurama, također prije roka, a onda će početi radovi na rubnjacima i opločnicima, ako vrijeme posluži – kaže voditelj gradilišta Miljenko Pešut.

škola Čiče1

Glavna nadzorna inženjerka Katarina Galić dodaje da je suho i toplo vrijeme izuzetno povoljno za izvođenje radova.

– Dinamika se prati prema planu, rok je 20. srpnja za dovršetak svih radova na školi, dvorani i okolišu, i za sada nema prepreka da tako i ne bude – kaže Galić. Nakon toga uslijedit će atestiranje, pregledi i dobivanje uporabne dozvole.

škola Čiče2

Gradilište je danas sa svojim suradnicima posjetio i gradonačelnik Dražen Barišić koji je pohvalio izvođača radova. Naime, nakon što je, tvrtka Tempo inženjering koja je izabrana za izvođača radova otišla je u stečaj, Grad Velika Gorica preuzeo je obvezu završetka izgradnje škole te je za novog izvođača na natječaju odabran Elektrokem, uz podizvođače KBB Kardum i Geo-informatički studio.

– Konačno, nakon puno godina možemo biti zadovoljni izborom izvođača, koji kvalitetno, korektno i u skladu s planom izvršava svoje obveze – rekao je gradonačelnik.

škola Čiče3

Izgradnju škole financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, radove na sportskoj dvorani uz Grad sufinancira Zagrebačka županija, a uređenje okoliša na sebe je u potpunosti preuzeo Grad Velika Gorica.

– Radimo parkiralište između škole i župnog ureda, a danas će biti objavljen i natječaj za rekonstrukciju zavoja, odnosno dijela prometnice kroz Novo Čiče, s autobusnim ugibalištem, skretačima i svim što je potrebno za sigurnost svih sudionika u prometu djece – kaže Barišić.

Skola-Novo-Cice2

Inače, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša u samom projektu su napravljene i određene izmjene.

– Ići ćemo na viši energetski razred objekta, promijenili smo energent za grijanje pa će se koristiti biogorivo, odnosno pelete, a u cijelom objektu postavit ćemo led rasvjetu. Tako da ćemo dobiti ono što je najmodernije, najkvalitetnije i ujedno najzdravije – dodaje Barišić.